Het Elixir van Antwerpen werd in 1863 gecreëerd door François-Xavier de Beukelaer, een Antwerpse apotheker. Hij ontwikkelde het recept door kruiden, wortels en specerijen te mengen met cognac en suiker. Het product was onmiddellijk een succes, niet in het minst vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Na verloop van tijd werd het recept verfijnd en groeide het uit tot een populair smakend product.
De distilleerderij maakte verschillende moeilijke periodes door, met name tijdens de twee wereldoorlogen en de economische crisis van de jaren dertig. Ze heeft echter overleefd en produceert nog steeds het Antwerps Elixir en andere kwaliteitslikeuren en sterke dranken. Vandaag wordt de stokerij gerund door de vijfde generatie van de familie de Beukelaer en stelt ze ongeveer 30 mensen tewerk.
De stokerij is erkend als historisch monument, is open voor bezoekers en biedt proeverijen aan. De distilleerderij zet zich ook in voor duurzame productie, met name door het gebruik van biologische ingrediënten en het recycleren van haar afval.
Het Elixir van Antwerpen is een emblematische Belgische drank. Met zijn unieke smaak en zijn 160 jaar oude traditionele recept.
Deze likeur is doorzichtig, wat zeldzaam is bij dubbele distillatie. Het onderscheidde zich van andere likeuren in die tijd, omdat het gebruik van de Antwerpse haven de distilleerderij in staat stelde exotische planten te importeren. Onder de vele medailles die het ontving, kunnen we vermelden dat het een prijs kreeg van Louis Pasteur zelf. De distilleerderij produceert ook de drank Elixir de Spa, een drank waarvan het eeuwenoude recept bijzonder gewaardeerd werd aan de koninklijke hoven van die tijd, en in het bijzonder door de koningin van België.
Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.