Bel'Uva

Het terroir van de Belgische heuvels

Bel'Uva is een distilleerderij opgericht door Hans Van Daele, smaak- en extractietechnoloog en wijnliefhebber. Sinds 2017 onderzoekt hij de mogelijke valorisatie van druivenresten in de Belgische wijnbouw.

Het idee voor Bel'Uva ontstond toen hij de gepassioneerde wijnmaker Prof. dr. G. Houben ontmoette op zijn domein Hoenshof in de wijnstreek GOB Haspengouw. Een vruchtbare samenwerking resulteerde in de eerste ontwikkeling van een reeks Belgische alcoholische en niet-alcoholische dranken van topkwaliteit met zijn rijpe druivenrassen, afkomstig uit het microklimaat en de mergel- en slibheuvels van Zuid-Vlaanderen.

Door het gebruik van de druivendraf op de Belgische heuvels zet Bel'Uva zich in voor een duurzame wijnbouw die de ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt. Ze produceren zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken. De alcoholische dranken worden geproduceerd in een artisanale distilleerketel, terwijl ze voor de niet-alcoholische dranken hun eigen knowhow en vacuümdestillatie-installatie toepassen om de complexe en unieke aroma's van de druiven en de smaken van hun uitgelezen plantenassortiment te bewaren.


Ontdek hun producten

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Gaugin