Heynsquared

Gentse stedelijke plantaardige gins

Heynsquared is een Belgisch familiebedrijf opgericht door twee broers, Jan en Geert Heynman, die beiden een gemeenschappelijke waarde delen, namelijk respect voor het milieu en de natuur. 

Door zijn professionele carrière heeft Geert kennis ontwikkeld van planten en eetbaar onkruid. Zijn broer heeft zakelijke vaardigheden. Dus waren ze complementair in het opzetten van een distilleerderij, Jan beheert alle zakelijke aspecten terwijl zijn broer Geert zorgt voor de recepten en ingrediënten. Het is dus een 100% familiebedrijf! 


Wat het bedrijf bijzonder maakt, is dat het planten die in stedelijke gebieden groeien verwerkt in zijn spirituele recepten, inclusief onkruid en ongewenste planten. Dit is belangrijk voor de twee broers gezien het belang dat zij hechten aan ecologie en natuur. 

Omdat hun ingrediënten ongebruikelijk zijn, hebben ze atypische processen ontwikkeld. Het resultaat is de creatie van gin op basis van eetbaar onkruid uit de stad Gent. 

​ 


Ce qui fait la particularité de l’entreprise est qu’elle incorpore les plantes qui poussent en milieu urbain dans ses recettes de spiritueux, notamment les mauvaises herbes et les plantes non désirées. C'est important pour les deux frères étant donné l’importance qu’ils donnent à l’écologie et à la nature. 

Leurs ingrédients étant peu commun, ils ont développé des procédés atypiques. Le résultat est la création de gin à base de mauvaises herbes comestibles de la ville de Gand.



Belgian Spirit
Een verhaal van passie