Rhum Babs

Een knipoog naar haar land van herkomst

Rhum Babs is opgericht door Gaele, die de eerste 10 jaar van haar leven in Madagaskar heeft doorgebracht. Haar eerste project, dat nog steeds actueel is, bestond erin haar land van herkomst in de kijker te zetten om het te eren, ook al woont ze nu in België. Voor de productie van haar rum gebruikt ze uitsluitend grondstoffen van hoge kwaliteit die ze zelf selecteert. Het productieproces begint met de fermentatie van suikerrietmelasse of puur suikerrietsap, afhankelijk van het type rum dat ze produceert. Vervolgens gebruikt ze traditionele koperen distilleerketels om hun rum te distilleren, alvorens deze te laten rijpen in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten om elke rum zijn unieke karakter te geven.

Hun assortiment rum omvat verschillende soorten, van ongerijpte witte landbouwrum tot gerijpte rum die meerdere jaren in eikenhouten vaten heeft gerijpt. De rums die zij produceren hebben uitgesproken smaakprofielen, variërend van fruitige en bloemige noten tot vanille- en karamelaroma's. Rum Babs zet zich ook in voor duurzame praktijken en gebruikt groene energie in het productieproces. Het bedrijf streeft er ook naar om de impact op het milieu te minimaliseren. Respect voor het milieu is namelijk een van de belangrijkste dingen voor Gaele. 

Een van de bijzonderheden van Rhum babs is dat een percentage van elke verkochte fles rechtstreeks naar onderwijsprojecten in Madagaskar gaat. Dit is een van de dingen die Gaele belangrijk vindt, gezien de moeilijke toegang tot onderwijs in dit vrij arme land.

 

Ontdek hun producten

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.





Le Moulin du Loup
Tussen moderniteit en traditie