La distillerie de Namur

Geesten uit de millenniumstad

Het project van de distilleerderij in Namen ging in 2017 van start. Twee vrienden, Sander Dethiège en Thierry Bachez, wilden hun eigen gedistilleerdmerk beginnen nadat ze allebei in de luchtvaart hadden gewerkt. 

Het primaire doel was om lokale producten te combineren met een feestelijke geest. De productie van sterke dranken was een gedeelde passie. 

Hun eerste geest was de productie van een Gin op basis van de aardbeien van Wépion, die in heel Wallonië bekend zijn. In 2020 besloten ze de Bossimé-boerderij te vestigen in de koeienstal, die ze volledig renoveerden en omvormden tot distilleerderij.


Ze besloten het Elzasser productieproces te volgen, dat wil zeggen dat ze zich specialiseren in het distilleren van het fruit. Zo zijn ze zeker van kwaliteitsproducten, omdat ze gebruik maken van lokale producenten. 

Een van de waarden van de distilleerderij is het bevorderen van het korte circuit, vooral omdat de regio veel seizoensfruit van hoge kwaliteit heeft. Dankzij het korte circuit produceert de distilleerderij van Namen natuurlijke producten, zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen.​ 

​ 


Ils ont décidé de suivre le processus de fabrication alsacien, c'est-à-dire qu’ils sont spécialisés dans la distillation des fruits. De cette manière, ils sont sûr de se procurer des produits de qualité étant donné qu’ils font appel à des producteurs locaux. 

L’une des valeurs de la distillerie est de favoriser le circuit court, d’autant plus que la région recèle de fruits de saison de qualité. Grâce au circuit court, la distillerie de Namur fabrique des produits naturels, sans colorants ni arômes artificiels et sans exhausteur de goût.


Ontdek hun producten

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Albatross liquors